Blog

Antiparazitika s obsahem Margosy: Výhody a rozdíly oproti Geraniolu

Paraziti u domácích zvířat mohou způsobit vážné zdravotní problémy a nepohodlí. Proto je důležité zabezpečit naše mazlíčky pomocí vhodných antiparazitik.

 

Hlavní benefity antiparazitik s obsahem Margosy

 
  • Repelentní účinky: Margosa obsahuje přírodní repelentní látky, které odpuzují blechy, klíšťata a komáry. To znamená, že obojek nebo přípravek s Margosou pomáhá udržet parazity vzdálené od vašeho mazlíčka.

  • Biocidní účinky: Margosa má také biocidní vlastnosti, které pomáhají ničit a zabíjet parazity jako jsou blechy, klíšťata a vši. To zajišťuje dlouhodobou ochranu vašeho mazlíčka proti těmto nepříjemným parazitům.

  • Prevence infekce parazity: Margosa obsahuje látky, které pomáhají předcházet infekcím parazity, jako jsou červi a např. lamblie.

  • Podpora trávicího systému: Margosa je velmi užitečná při léčbě problémů s trávicím systémem způsobených parazity, jako jsou např. záněty střev, průjem a zvracení.

  • Imunitní podpora: Margosa posiluje imunitní systém, což napomáhá při boji proti parazitům a infekcím.

  • Antioxidanty: Margosa obsahuje antioxidanty, které pomáhají chránit tělo před poškozením způsobeným volnými radikály.

  • Protizánětlivé účinky: Margosa má protizánětlivé účinky a je užitečná při léčbě zánětů způsobených parazity.

  • Přírodní a šetrná: Antiparazitika s obsahem margosy jsou vyrobená z přírodních složek. Produkty jsou tudíž šetrné k životnímu prostředí a vhodné i pro zvířata s citlivou pokožkou.

 
 
 
 

Rozdíl mezi Margosou a Geraniolem

 

Geraniol je další přírodní látkou, která se používá u antiparazitik. Oproti Margose má však několik rozdílů.

 
  • Účinnost: Margosa je známá svou vysokou účinností v boji proti blechám, klíšťatům a komárům. Geraniol má také repelentní účinky zejména směrem proti hmyzu, ale není tak silný jako Margosa.

  • Citlivost a vedlejší účinky: Geraniol může být vhodný pro většinu zvířat, ale někteří mazlíčci mohou být na tuto látku citliví. Naopak margosa je pro mazlíčky velmi šetrná a nevykazuje žádné vedlejší účinky.

  • Imunita: Oproti geraniolu má margosa pozitivní vliv na posílení imunitního systému zvířat.

Nezapomenutelné prázdniny s domácími mazlíčky: Tipy na výlety po České republice

Přicházejí prázdniny a vy se chystáte na dovolenou... Co s vašimi věrnými čtyřnohými přáteli? Nechte své starosti stranou, protože v České republice je spousta krásných míst, kam se můžete vydat s domácími mazlíčky a prožít společně nezapomenutelné chvíle. Bez ohledu na to, jestli jste milovník přírody, historie nebo relaxace, zde najdete několik tipů na výlety, které nejenže potěší vás, ale i vaše chlupaté parťáky.

 
 
 
 
 
 

Tipy na výlety s domácími mazlíčky

 
Procházky v národních parcích
 

Česká republika je známá svou krásnou přírodou a národní parky nabízejí ideální prostředí pro procházky se psem. Vydejte se například do Krkonošského národního parku, Šumavského národního parku nebo Jeskyně Moravského krasu.

 
Koupání a osvěžení
 

Během horkých letních dnů je skvělým nápadem vyrazit na místa, kde si vaši mazlíčci mohou užít osvěžujícího koupání. V České republice je mnoho jezer, řek a přírodních koupališť, která jsou přátelská k domácím mazlíčkům. Zavítejte například na Lipno, Slapy nebo Orlickou přehradu a užijte si společné plavání a relaxaci na břehu.

 
Historická města a památky
 

Pokud máte rádi historii a památky, není důvod, proč byste nemohli svého psa vzít s sebou na výlet do historických měst. Například Praha, Český Krumlov, Telč nebo Kutná Hora nabízejí procházky po malebných uličkách a návštěvu památek v národním dědictví UNESCO. Předem se však ujistěte, že dané místo povoluje vstup domácím mazlíčkům a dodržujte pravidla ohledně jejich vedení na vodítku.

 
Horské túry a výlety
 

Pro aktivní mazlíčky a jejich majitele jsou tu krásné české hory, které nabízejí nekonečné možnosti pro túry a výlety. Vydejte se například na Sněžku, Rychlebské stezky nebo Český ráj a objevujte společně nádherné scenérie a malebné horské stezky. Nezapomeňte na vhodné vybavení, jako jsou pevné vodítko, voda, antiparazitika a jídlo pro vašeho mazlíčka.

 
Wellness a relaxace
 

Prázdniny jsou také časem odpočinku a relaxace. Mnoho hotelů, penzionů a lázní v České republice nabízí ubytování, kde jsou domácí mazlíčci vítáni. Vyberte si místo s wellness centrem a užijte si společně odpočinkový pobyt. Některá zařízení nabízejí dokonce speciální masáže nebo procedury pro psy, aby se i oni mohli odreagovat a načerpat energii.

 
 
 

Česká republika je skvělým místem pro dovolenou s domácími mazlíčky. Bez ohledu na to, jestli preferujete přírodu, historii, relaxaci nebo dobrodružství, najdete zde mnoho možností, jak strávit nezapomenutelné chvíle společně. Pamatujte však vždy na dodržování pravidel a respektování prostředí, ve kterém se nacházíte. Ať už se rozhodnete pro procházky v přírodě, koupání, poznávání historie nebo odpočinkový pobyt, vaše dovolená s domácími mazlíčky bude plná radosti a nezapomenutelných zážitků.

Prevence proti parazitům ve venkovním prostředí: Jak minimalizovat riziko infekce u vašeho mazlíčka

Venkovní prostředí je pro naše mazlíčky fascinující a plné dobrodružství. Procházky po parku, běhání po trávnících a objevování nových míst jsou pro ně nejen zábavné, ale také důležité pro jejich fyzické a mentální zdraví. Nicméně, spolu s těmito radostmi přichází také riziko infekce parazity, které mohou ohrozit jejich zdraví a pohodu.

 

Sepsali jsme pro vás několik důležitých tipů, jak minimalizovat riziko infekce parazity u vašeho mazlíčka a zajistit jeho dlouhodobé zdraví:

 
  • Pravidelná veterinární péče: Pravidelné návštěvy u veterináře jsou klíčové pro monitorování zdraví vašeho mazlíčka a prevenci parazitárních infekcí.

  • Antiparazitika: Používání antiparazitik je nezbytné pro ochranu vašeho mazlíčka. Existuje široká škála antiparazitik na trhu, které budou vašemu mazlíčkovi vyhovovat. Ochrana může být ve formě obojků, tablet a sprejů, suchých šamponů, které chrání proti blechám, klíšťatům a dalším parazitům.

  • Pravidelné očkování: Očkování je klíčové nejen pro ochranu vašeho mazlíčka před virovými a bakteriálními infekcemi, ale také může pomoci posílit jeho imunitní systém a minimalizovat riziko parazitárních infekcí.

  • Kontrola prostředí: Pravidelná kontrola prostředí, ve kterém se váš mazlíček pohybuje, je důležitá. Eliminujte hromadění odpadků, které mohou přitahovat parazity, a udržujte trávníky krátce posekané. Dbejte také na čistotu a hygienu zvířecích pelíšků a výběhu.

  • Prevence v kontaktu s divokou zvěří: Venkovní prostředí může být zdrojem infekčních parazitů přenášených divokou zvěří. Zabraňte přímému kontaktu vašeho mazlíčka s divokými zvířaty a vždy ho udržujte na vodítku.

  • Kontrola mazlíčka po venčení: Po každé procházce venku pečlivě prohlédněte srst a kůži svého mazlíčka, abyste odhalili přítomnost blech, klíšťat nebo jiných parazitů. Pokud najdete něco podezřelého, kontaktujte veterináře a postupujte podle jeho doporučení.

 
 
 
 
 
 

Pamatujte, že prevence je vždy lepší než léčba. Minimalizování rizika infekce parazity u vašeho mazlíčka je důležitým krokem k jeho zdraví a pohodě. S pravidelnou veterinární péčí, správným používáním antiparazitik a kontrolou prostředí můžete poskytnout svému mazlíčkovi bezpečné a šťastné venkovní dobrodružství.

 

Dodržováním těchto zmíněných zásad minimalizujete riziko parazitárních infekcí u vašeho mazlíčka a umožníte mu užít si zdravý a aktivní život ve venkovním prostředí.

Antiparazitní obojky: Moderní a efektivní ochrana proti blechám a klíšťatům

Blechy, klíšťata či komáři jsou nepříjemní parazité, kteří mohou způsobit vážné zdravotní problémy našim milovaným mazlíčkům. Proto je důležité zajistit jim účinnou ochranu proti těmto hmyzím nepřátelům.

 

Jednou z moderních a efektivních metod prevence jsou antiparazitní obojky, které jsou speciálně navrženy pro ochranu domácích zvířat před blechami, klíšťaty a komáry. Tyto obojky obsahují aktivní látky, které se postupně uvolňují do srsti a kůže mazlíčka a poskytující tak jejich dlouhodobou ochranu.

 
 
 

Hlavní výhody antiparazitních obojků

 
  1. Účinnost: Antiparazitní obojky jsou navrženy tak, aby účinně odstraňovaly a zabíjely blechy a klíšťata. Aktivní látky v obojcích pronikají do srsti a kůže a působí proti již zmiňovaným parazitům.

  2. Dlouhodobá ochrana: Obojky mají dlouhou trvanlivost účinku, často až několik měsíců, což znamená, že nemusíte často měnit ochranný prostředek. Vašemu mazlíčkovi tak poskytujete nepřetržitou ochranu.

  3. Snadná aplikace: Používání antiparazitních obojků je velmi snadné. Obojek se jednoduše nasazuje kolem krku mazlíčka a přizpůsobuje se velikosti. Není potřeba žádná složitá aplikace nebo opakované ošetření.

  4. Bezpečnost: Moderní antiparazitní obojky jsou vyrobeny z materiálů, které jsou bezpečné pro zdraví mazlíčků. Jsou navrženy tak, aby byly pohodlné a nedráždily kůži. Přesto je důležité vybrat obojek určený pro konkrétní druh zvířete.

 

Přírodní volba antiparazitních obojků

 
 

Naše antiparazitní řada obojků MaxBiocide obsahuje silnou účinnou látku přírodního původu Margosu, která má okamžitý likvidační a repelentní účinek na vnější parazity. S ohledem na udržitelnost je také důležité zmínit, že parazité si na přírodní látku Margosa nevytváří rezistenci, tak jako na přípravky obsahující chemické účinné látky. Přípravky MaxBiocide Margosa jsou také velmi šetrné k životnímu prostředí a nezanechávají chemickou stopu v přírodě.

 

Obojky jsou vhodné i pro zvířata, která jsou citlivá na chemické repelenty, nedráždí jejich čich a mohou je používat březí feny či štěňata již od 2 měsíců věku. Obojky jsou dostupné ve 3 velikostech (38, 60 a 75 cm). Všechny naše obojky jsou voděodolné a chrání zvířata po dobu minimálně 4 měsíců.

 
 
 

Zabezpečte zdraví a pohodu svého mazlíčka s moderními a efektivními antiparazitními obojky a užijte si společné chvíle bez starostí.

ANTIPARAZITIKA: PROČ JSOU DŮLEŽITÁ PRO ZDRAVÍ VAŠICH MAZLÍČKŮ?

ANTIPARAZITIKA: PROČ JSOU DŮLEŽITÁ PRO ZDRAVÍ VAŠICH MAZLÍČKŮ?

 

délka čtení: 2 minuty

Když jde o zdraví našich domácích mazlíčků, prevence a ochrana proti parazitům by měla být prioritou. Paraziti mohou způsobit řadu zdravotních problémů, od kožních alergií až po závažné nemoci jako je např. ehrlichióza nebo lymeská borelióza. Proto je velmi důležité nezanedbávat prevenci a svým domácím mazlíčkům pravidelně aplikovat antiparazitika.
 

Co jsou antiparazitika?

 

Antiparazitika jsou produkty určené k zabíjení a odstraňování parazitů z těla zvířat. Obsahují látky, které účinně bojují proti parazitům a zabraňují jim v rozmnožování. Mohou být aplikovány orálně jako tablety či kapky, nebo externě jako spreje, krémy či obojky.

 

Mezi hlavní benefity antiparazitik patří:

 
  • Prevence kožních alergií: Paraziti, jako jsou blechy a klíšťata, jsou častou příčinou kožních alergií u domácích zvířat. Pravidelné používání antiparazitik snižuje riziko vzniku alergií a také zlepšuje kvalitu života vašeho mazlíčka.

  • Prevence vážných nemocí: Některé druhy parazitů mohou přenášet závažné nemoci, jako je ehrlichióza nebo lymeská borelióza. Tyto nemoci mohou mít vážné důsledky pro zdraví zvířat a v další fázi mohou být nákladné na jejich léčbu. Antiparazitika snižují riziko vzniku těchto nemocí a udržují vašeho mazlíčka zdravého.

  • Zlepšení kvality života: V neposlední řadě paraziti mohou způsobit nepohodlí a bolest vašemu mazlíčkovi. Proto pravidelné používání antiparazitik může udržet vašeho mazlíčka bezstarostného a šťastného.

     

    Margosa jako přírodní alternativa k antiparazitikům
     

    Pro majitele zvířat, kteří preferují přírodní přístup nejen k životu, existuje řada přírodních produktů, které snižují riziko infekce parazity. Jedním z nejpopulárnějších přírodních látek je margosa, také známá jako neem. Je to strom, který se původem vyskytuje v Indii a Nepálu. Extrakt z margosového oleje obsahuje silný přírodní insekticid a repelent, který dokáže odradit široké spektrum hmyzu, včetně blech, klíšťat, komárů a švábů. Tato přírodní látka má pozitivní vliv na podporu imunity domácích mazlíčků, a tím se významně odlišuje oproti Geraniolu.

     

    V antiparazitických přípravcích se margosa obvykle používá jako klíčová složka pro výrobu bezpečných a účinných přípravků ve formě sprejů, šamponů či obojků.